Напій із чайного листа недарма вважався у Китаї лікувальним. Його тонізувальні властивості активно використовуються в косметології, дієтології та медицині. Зелений чай зберігає більшу частину корисних властивостей, позаяк його оброблення мінімальне. Листя збирають, сушать, скручують і швидко припиняють процес окислення, не доводячи його до стадії чорного чаю.
Історія зеленого чаю
Згідно з легендою, чай відкритий китайським героєм майже за 3000 тисяч років до нашої ери. Він Подорожував у пошуках цілющих трав із котлом, у якому кип'ятив воду для відварів, і в казан випадково потрапили чайне листя. Напій викликав бадьорість і поступово чай розрісся всією Азією. Спочатку використовувався тільки як ліки, але згодом чайні церемонії проводилися вже для задоволення. Виводяться нові сорти й екзотичні способи оброблення чаю — наприклад, листя обсмажування з рисом. У деяких країнах зелений чай не тільки п'ють, але й їдять: роблять салат, маринують.
Користь зеленого чаю
Чай містить безліч корисних речовин. Найвідоміша властивість зеленого чаю — антиоксидантна. Завдяки цьому він впливає на весь організм. Регулярне вживання покращує стан шкіри та самопочуття.
У разі простудних захворювань і загального нездужання зелений чай допомагає виводити токсини та покращує обмін речовин. Також чай має протизапальну властивість і полегшує перебіг хвороби. Зелений чай додає сил, бореться з млявістю й депресією, зменшує сонливість. Тому так корисно пити його вранці. Фтор та йод у складі чаю допомагають виводити солі важких металів.
Сечогінний ефект напою допомагає зняти набряки та вивести «ліню» воду з організму, полегшуючи перебіг захворювань сечостатевої системи.
Корисний зелений чай і для серця й судин. У невеликій кількості він знижує тиск у тих, хто страждає на гіпертонію, а також знижує ризик атеросклерозу, підвищуючи еластичність стінок судин.
Заварювання зеленого чаю
Найсмачніше виходить чай на м'якій воді — для цього можна заморозити кип'ячену воду або використовувати джерельну.
Закип'ятити воду до температури 70-95 градусів, у цей момент вода тільки починає закипати та на дні з'являються перші бульбашки. Керамічний або скляний чайник залити гарячою водою, прогріти його та злити воду. Засинати чай, злегка залити чаїнки водою і сполоснути їх, злив воду. Це робиться для того, щоб змити чайний пил і розкрити аромат листочків. Далі залити повністю чайник, накрити кришкою й настояти 1-3 хвилини. Довше не потрібно, позаяк це робить напій гірким. Після повного зливання воду чай можна заварити повторно.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 250 г |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Тип чаю | Зелений чай |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Листовий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 099 ₴