Китайський чай Пуер Шу 2010 року
Шу Пуер — елітний чорний китайський чай, назва якого перекладається як «готовий, приготований». Густий, має оксамитовий смак і різкий запах сирої землі, він має багато цінувальників у всьому світі. Якісна сировина для виготовлення напою вищої категорії збирають із чайних дерев, що дикляться, на плантаціях у провінції Юньнань.
Шу Пуер вражає гурманів спочатку різким, важким, землистим ароматом, змішаним із терпкими деревними нотками. Смак горіхово-шоколадний, без навіть малої частки кислинки. Доповнює враження від чаю приємний, трохи солодкуватий посмак. Чорний чай Пуер не гірчить, хоч скільки проток Ви проливу робили. З кожним подальшим заварюванням смак напою пом'якшується, у ньому яскравіше та гармонійніше починають проявляти себе нотки кориці, шоколаду та горіха.
Користь Шу пуеру:
Шу-пуер наділений справді чудодійними властивостями, здатними помітно поліпшити стан людини, позбавити її недуг, зокрема і хронічних. «Чорний пуер» сприяє:
виведенню з організму шкідливих токсинів і всіляких шлаків;
схуднення, завдяки розщепленню жирів і виведенню з організму зайвої рідини;
прискоренню обміну речовин, поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту;
зниження рівня глюкози в крові;
нормалізації рівня холестерину в крові;
покращенню роботи дихальної системи;
нормалізації артеріального тиску (підвищеного) та зміцненню серцево-судинної системи загалом;
покращенню концентрації уваги.
Крім того, чай чудово тонізує, дарує заряд бадьорості, знижує сонливість, підвищуючи у такий спосіб працездатність людини.
Ефект чаю
Чорний Пуер насправді може впливати на свідомість людини. Для цього необхідно, щоб кількість употрепленого напою була досить великою. Жодного ставлення стан «чайного сп'яніння» до сп'яніння внаслідок вживання алкоголю, природно, не має. Освідчення в шанувальника чаю не затуманюється, агресивна й зовсім не уважна людина не стає, швидше навпаки.
Дія чорного Пуера така:
виникає впевненість у собі;
душу гріє відчуття безмежної свободи;
всі комплекси та забобони відходять на другий план;
фізично людині може ставати помітно краще, а душевно — набагато спокійніше, ніж зазвичай;
у разі постійного вживання Шу Пуера зміцнюється нервова система, поліпшується кровопостачання головного мозку.
Приготування Шу-пуеру, як і будь-якого іншого елітного китайського чаю, має бути естетичним, доведеного до рівня мистецтва. Особливий настрій досягається попередньою підготовкою церемоніального посуду та різного роду аксесуарів. Посуд найкраще використовувати глиняну або порцелянову. Допустимі, втім, звичайні керамічні, а також скляні чайники та піали.
Незапобіжне заварювання передбачає:
прогрівання посуду;
перекладання чаю (сухого розсипного або злегка зволоженого з розломаного брикету) у чайник або гайван;
заливання заварювання крутим окропом; зливання першого заварювання;
повторне заливання чайного листя окропом; настоювання впродовж 30-45 секунд (з четвертого заварювання — по 1-2 хвилини).
Допустимо заварювати чай до 5-6 разів. На смак ця кількість проливань не впливає. Водночас важливо повністю зливати воду після проливання, щоб листя не «томилося» в залишках води. Надзвичайно не рекомендується додавати в настій цукор. Пити заварений Шу Пуер варто виключно свіжим.
Пуер Шу Юнань — не залишить байдужим не одного справжнього поціновувача Китайських чаїв, цей і багато інших чаї Ви можете знайти в нашому розділі:
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 320 ₴