Історія появи чаю Аньхуа цікава. У середині минулого століття в Китаї розквітало корпоративний рух. В уїзді Аньхуа утворилася багато чайних кооперативів, у яких вирощували чай. Однак наприкінці 60-х років керівництво Китаю збагнуло нецільованим відволікати народ від великих будівель вирощуванням чаю, так сади опинилися занедбаними, а людям дали роботу на заводах і фабриках. До початку 21-го століття ніхто не замислювався цими садами. Тільки на початку 2000-х років підприємці вирішили відновити сади та дізнатися, який чай там залишився. І знайшли ентот Аньхуа або темний чай із здичалих дерев.
Секрет чаю всередині, якщо відламати шматочок, то ми побачите незвичайну картину: все листя покрите будь-якими золотими крупинками. Китайці називають їх "Золоті квіти" або Цзинь Хуа. Це гриби Eurotium cristatum і вони в цьому чаї зовсім не випадково. За технологією виробництва ці гриби мають бути. Китайці давно вивчали їх і зазначили антибактеріальну, антивірусну, антирадикальну та протизапальну властивості грибів.
Заварювати цей чай необхідно, використовуючи окріп приблизно 100 °C, у теплоємному посуді, наприклад, у ісинському чайнику з пористою глини для чорних чаїв або на крайній випадок у керамічній гайвані. У чайнику, звісно, чай розкриватиметься набагато повніше, ніж у гайвані.
Пропорція заварювання до води: 5-15 г на 150 мл. Пити протокою з початковою експозицією 10-15 сек.
Смак цього чаю уособлює гармонію й баланс. Він розкривається в роті зі складністю і вишуканістю. Багатство його смакового профілю заворожує: він одночасно глибокий і м'який, з нотами шоколаду, прянощів і ніжної деревини. Кожен ковток огортає вас ніжною солодкістю.
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 379 ₴