Китайський зелений чай вважається менш ферментованим чаєм. Зібрана сировина трохи просушують і тут-же обробляють парою 170-180 градусів. Далі залишають на дві доби для проходження ферментації. Після, просушують від зайвої вологи, у деяких випадках обсмажують.
Вкус и аромат:
Настій чайного супу зелений, прозорий. На смак китайський зелений чай насичений, дає гіркуватість, на язичку відчувається терпкість. Дуже багатий посмак, який балансує між солодкістю й гіркотою, огортає свіжою терпкістю. Китайський зелений листовий чай — це джерело вражень із кожним сортом.
Заварювання зеленого чаю:
Найсмачніше виходить чай на м'якій воді — для цього можна заморозити кип'ячену воду або використовувати джерельну.
Закип'ятити воду до температури 70-95 градусів, у цей момент вода тільки починає закипати та на дні з'являються перші бульбашки. Керамічний або скляний чайник залити гарячою водою, прогріти його та злити воду. Засинати чай, злегка залити чаїнки водою і сполоснути їх, злив воду. Це робиться для того, щоб змити чайний пил і розкрити аромат листочків. Далі залити повністю чайник, накрити кришкою й настояти 1-3 хвилини. Довше не потрібно, позаяк це робить напій гірким. Після повного зливання воду чай можна заварити повторно.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Тип чаю | Зелений чай |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Листовий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 825 ₴