Історія темного улуна починається з процесу виробництва — на півночі провінції Фуцзянь. Технологія збирання й оброблення чайної сировини схожа зі світлими улунами, але наприкінці оброблення темний улун обсмажується на деревному вугіллі, набуваючи цікавого пряного смаку.
Збирання сировини починається в травні місяці. Чайне листя збирає виключно в ранкову пору, потім викладають їх тонким шаром на рівні листи та сушать на сонці. Після цього ці листи прибирають у тінь.
Потім його поміщають у вентильований барабан для перемішування сировини (іноді це роблять вручну). У барабані листя проводять упродовж 6-8 годин — це старт ферментації улуну. Після цього чай прогрівають у спеціальних шафах. Улун просмажують повільно, у цей момент проходить інтенсивна ферментація. Далі чайна сировина проходить туга на деревних вугіллі в сушильних шафах за температури 80-100 градусів.
Заварювати темний улун рекомендується у воді, температура якої має бути приблизно 85-90 °C. Перед заварюванням чайник потрібно прогріти гарячою водою.
На 200 мл води використовується 5-7 грамів чайного листя.
Перову заварку не п'ють, її зазвичай зливають через 3-5 секунд.
Під час кожного подальшого заварювання рекомендується збільшувати час настоювання. Заварювати улун можна до 10 разів.
У разі правильного заварювання ви відчуєте м'який оліїстий смак, з пряними нотами. Аромат тягучий, пряно-деревний. Колір настою насичений, коричневий.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | В пакетиках |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 250 |
Країна-виробник товару | Китай |
Форма | Розсипний |
Інформація для замовлення
- Ціна: 880 ₴