
Локшина Сушанг 500 г, червоний улун із Фуцзяні, китайський чай з ароматом копчення, подарункове паковання
899 ₴
- В наявності
- Код: 0403
+380 (63) 507-53-31
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Паковання має сліди деформації
Лапсан Сушонг або Чжен шаньяяо чжун — копчений чай, який за китайською класифікацією відносять до червоного сорту улунів, а за європейськими мірками він вважається чорним чаєм.
Вирощений у паркувані на горі УІ, Наньпінь, провінція Фуцзянь. Сировина для цього китайського чаю слугує цайча — чайні кущі, які не посаджені людиною. Чайна рослина дика, тому її листочки різного розміру, але для виробництва чаю зривають тільки великі 4 і 5 листки. Урожай збирається раз на рік, усередині травня.
Після збору сировини його просушують під сонцем. Після цього чайне листя складають у дерев'яні ємності для окиснення. Далі чай обсмажують на сковородах на багатті. Щоб сосновий дим просочив чай, використовуються спеціальні конструкції 2 яруси: на першому — розводять вогонь, дим від якого через отвори потрапляє на другий поверх, де розкладаються чайні листи. Після цього заварювання сортується й пакується.
Цей улун має надзвичайний смак. Багато хто, хто перший раз куштує чай, говорить про різкий смак, однак він розкривається з нового боку з кожним новим ковтком і закінчується солодким посмаком.
Аромат копченості практично не відчутний, в аромо палітрі переважають запах свіжого лісу, ялинових гілок, ледве уловимі аромати карамелі, сушеної груші, імбиру.
Настій готового улуну має яскравий червоний колір.
Правильне заварювання забезпечить напою повне розкриття смаку й аромату. Весь процес складається з таких етапів:
1. Прогрівання посуду. Для цього наповніть чайник наполовину окропом, акуратно нахиліть у різні боки для зіткнення гарячої води з боками посудини. Потім злийте воду.
2. Покладіть улун у співвідношення 1 чайна ложка на 150 мл води.
3. Залийте заварювання водою температурою 90-95 °C і дайте настоятися впродовж 10-30 секунд. Від часу натискання залежать смакові якості. Короткочасний настій додасть чаю легкого смаку та тонкого аромату, тривалий — гіркуватість, зв'язувальні властивості та насиченість.
Лапсанг Сушонг можна заварювати 3-5 разів, з кожним разом збільшуючи час настоювання.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Копчення |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Розсипний |
Користувацькі характеристики | |
Кількість в пакованні | 1 |
Країна-виробник товару | Китай |
Інформація для замовлення
- Ціна: 899 ₴