Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
94 відгуків
+380 (63) 507-53-31
FGD інтернет магазин
Кошик

Молодий червоний улун Лапсан Сушонг 2023 року, у бляшанці 500 г, копчений чай, китайський темний чай

989 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: 0404
Молодий червоний улун Лапсан Сушонг 2023 року, у бляшанці 500 г, копчений чай, китайський темний чай
Молодий червоний улун Лапсан Сушонг 2023 року, у бляшанці 500 г, копчений чай, китайський темний чайНемає в наявності
989 ₴
+380 (63) 507-53-31
+380 (63) 507-53-31
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Лапсанг Сушонг — улун гарного червоного відтінку, який вирощується в паркувальному парку на горі УІ в провінції Фуцзянь. Для створення цього китайського чаю використовується цейча — дикі чайні кущі, які не були посаджені людиною. Урожай збирають щорічно, усередині травня. Спосіб оброблення чаю за допомогою копчення сировини на соснових дровах винайшли за часів династії Цин (1644-1912). Вони використовували традиційний спосіб сушіння, що надавалося чаю його характерного димного аромату. Щоб підтримувати полум'я, яке використовується для сушіння, торговці навіть переносили печі всередину будинків. Отже, чай здобув свою неповторну ноту димку та став дуже популярним серед поціновувачів чаю. Після збору сировини вона сушиться на сонці. Потім чайне листя складається в дерев'яні ємності для окиснення. Далі чай обсмажується на вогні просто неба. Щоб сосновий дим просочив чай, використовуються спеціальні дворівневі конструкції: на першому рівні розводиться вогонь, а дим через отвори підіймається на другий рівень, де розкладаються чайне листя. Після цього чай сортується й пакується. Правильне заварювання забезпечить напою повне розкриття смаку й аромату. Весь процес складається з таких етапів: 1. Прогрівання посуду. Для цього наповніть чайник наполовину окропом, акуратно нахиліть у різні боки для зіткнення гарячої води з боками посудини. Потім злийте воду. 2. Покладіть улун у співвідношенні 1 чайна ложка на 150 мл води. 3. Залийте заварювання водою температурою 90-95 °C і дайте настоятися впродовж 10-30 секунд. Від часу натискання залежать смакові якості. Короткочасний настій додасть чаю легкого смаку і тонкого аромату, тривалий — гіркуватість, зв'язувальні властивості та насиченість. Лапсанг Сушонг можна заварювати 3-5 разів, з кожним разом збільшуючи час настоювання. Багато хто, хто перший раз куштує чай, говорить про різкий смак, однак він розкривається з нового боку з кожним новим ковтком і закінчується солодким посмаком. Аромат копченості практично не відчутний, в аромо палітрі переважають запах свіжого лісу, ялинових гілок, ледве уловимі аромати карамелі, сушеної груші, імбиру. Настій готового улуну має яскравий червоний колір.
Характеристики
Основні
Вага500 г
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаКопчення
Подарункова упаковкаТак
Розмір чайного листаКрупнолистовий
Склад чаюМоночай
Тип чаюЧай Улун
УпаковкаЖерстяна банка
Форма випускуРозсипний
Користувацькі характеристики
Кількість в пакованні1
Країна-виробник товаруКитай
Інформація для замовлення
  • Ціна: 989 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner