Да Хун Пао (大红袍) — гірський китайський чай, назва якого перекладається як «великий червоний халат». Настій належить до улунів і за довгий час свого існування навколо нього виникла багато дивовижних легенд.
Смакові якості чаю Дао Хун Пао вирізняються насиченістю і з подальшими заварюваннями відкриваються по-новому. Це дає відчуття, що ви п'єте кілька сортів чаю. М'який і оксамитовий посмак настою довго не проходить, а терпкий початковий присмак згодом стає солодким і фруктовим. Приємний аромат має нотки ванілі та горіхів, водночас йому, як і смаку, властиво змінюватися. Колірна гама сухого чайного листя варіюється від світло-зеленого до коричнево-червоного, а в процесі заварювання стає каштановим або практично чорним. З кожним новим проливанням напій світлішає.
Спосіб заварювання:
Найпопулярнішим способом заварювання напою в європейських країнах є традиційний у звичайному заварнику. Є низка умов, яких необхідно дотримуватися для отримання якісного настою:
Найкраще підійде чиста вода з джерельника або фільтра.
Для отримання середньої міцності необхідно взяти пару чайних ложок аркуша на 1⁄2 л води.
Перед заварюванням потрібно обдати заварник окропом з усіх боків.
Для заварювання потрібно брати воду не гаряче 95 градусів.
Перше заварювання зливається миттєво, а друге настоюється до 5 хвилин.
Якісний витісний чай не рекомендується заварювати понад 5 разів.
Напій краще пити теплим.
Поціновувачі чаю стверджують, що з кожним заварюванням смак і аромат Да Хун Пао кардинально змінюються. Водночас створюється відчуття, що п'єш абсолютно новий сорт чаю.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 259 ₴