
Справжній улун Да Хун Пао 500 г у подарунковій червоній банці, елітний китайський витісний чай Дахунпао з гір Уї
869 ₴
- В наявності
- Код: 0141
+380 (63) 507-53-31
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Китайський чай Да Хун Пао
(Банка деформована)
Да хон пао — китайський витесний чай сорту улун, що росте на плантаціях у горах Уї. Переклад українською трактує цю назву як «великий червоний халат». Кілька років тому аркуш чаю став туристичним символом території Вішаня. Перша згадка про чаю датується 1385 роком. Це запис із записної книги монастиря Тянь Синь Си. Вона оповідає про те, як молодий студент отримав тепловий удар, а послушник монастиря вилікав його настоєм чаю Да Хун Пао. Юна якраз прямувала здавати імператорські іспити, щоб отримати престижну посаду представника, якій відповідав червоний халат.
Да Хун Пао належить до різновиду чаїв, які кожне вживання відрізняються до смаку. Його глибина й аромат залежать від посуду, води, тривалості заварювання й навіть особливостей оброблення на плантаціях. На смакові якості також вплине індивідуальне сприйняття людини. Колірна гама готового настою широка: від золотистих відтінків до темно-бурштинових тонів. Комусь смак чаю здасться карамельним, хтось відчує в ньому відтінок ванілі та терпких фруктів. Запах теж змінюється. Це пов'язано з тим, що сьогодні такий сорт чаю — велика рідкість. Те, що продається під виглядом оригінального — листя дочірніх кущів або їхніх сумішей.
Заварювальні секрети
Як і будь-який інший сорт чаю, китайський Да Хун Пао потрібно вміти правильно заварювати. Для цього знадобиться спеціальний посуд: глиняний або скляний чайник, а в разі подорожі знадобиться компактний і зручний гайвань. Заварювати Да Хун Пао можна повторно до восьми разів.
Процес приготування — це не просто данина традиціям. Деякі етапи допоможуть убезпечити здоров'я споживача. Для початку треба покласти необхідну кількість заварювання в порожній чайник. Улун досить швидко віддасть місткості насиченого аромату. Потім потрібно прополоснути листочки злегка охололим окропом і злити воду.
Другу заварку можна спокійно вживати. Поступово чайні листи розкриються і вже до четвертого заливання води лишаться аромат. А смак — навпаки. З кожним подальшим заварюванням чайний смак буде набувати нових відтінків і грані.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Тубус |
Форма випуску | Листовий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 869 ₴