
Ті Гуань Інь, 32 пакети в металевій коробці, подарунковий, бірюзовий чай, напівферментований улун 250 г
549 ₴
- В наявності
- Код: 0285
+380 (63) 507-53-31
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
У Китаї чай займає особливе місце. До чаю особливе філософське ставлення, яке допомагає насолодитися не тільки смаком і ароматом, але й самою атмосферою чаювання.
Вік китайської чайної церемонії обчислюється декількома століттями. Перш ніж прийти до традиційного способу заварювання, було випробувано безліч способів підготовки сировини — і приготування зі спеціями, травами, скручування на дерев'яних паличках. Тільки в II тисячолітті до нашої ери сформувалися основи чайного мистецтва, які ми можемо спостерігати зараз.
Одним із ідеальних варіантів чаю для чайної церемонії є чай тигуань. Знаменитий напівферментований улун Ті Гуань Інь у Піднібісній вважають бірюзовим чаєм. Цей чай щось середнє між зеленими та чорними сортами. Його назва перекладається як Богиня Милосердя (Залізна Бодхісатва Гуань Інь), до цього напою китайці належать з особливою любов'ю і гордістю.
Якщо перерахувати найпопулярніші сорти чаю в Китаї, Те Гуань Інь однозначно займе одне з перших місць. Крім класичного варіанту, є й інші різновиди, наприклад — Гуаньї з Уї. Чайні майстри експериментують, прищеплюючи гілки від одного куща іншому, куштують різний ступінь обсмажування тощо.
Як заварювати улун
Заварювати улун потрібно методом «Гун фу ча».
Це традиційний спосіб заварювання чаю, у перекладі означає «найвище мистецтво приготування чаю».
Гун фу ча дає змогу насолодитися головними перевагами готового настою — смаком, ароматом, кольором самого напою та формою аркуша.
Для заварювання використовується чиста вода та спеціальний посуд.
Чайна церемонія починається з знайомства з заварювання — листя засинають у спеціальний посуд «чахе» і передають її кожному учаснику чаювання. Це також «розігріває» чайне листя, готуючи його до заварювання.
Наступний етап — знайомство з напоєм. Головне місце тут займають дві чаші — венсябей і чабей, які становлять чайну пару. Вони ставляться перед кожним учасником церемонії. Майстер заливає чайний лист гарячим, але не кипить водою в пропорціях 5-8 гр чаю на 150 мл води. Особливо важлива в чайній церемонії температура води. У Китаї вважають, що за високої температури кип'ятіння вода втрачає свою енергію й не може повною мірою розкрити всю пишноту заварювання.
Перву заварку зливають, вона призначена для очищення листя від пилу.
Кожну подальшу заварку рекомендується тримати від 5 до 15 секунд.
Далі чай розливають у венсябей, заповнюючи лише 3/4 об'єми. Кожен учасник церемонії накриває напій іншою чашею — чабею і настає етап насолоди ароматом. Завдяки спеціальній формі вензій дає змогу відчути його повною мірою.
Завершальний етап — спробувати чай на смак. Це варто робити повільно, насолоджуючись кожним ковтком.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 250 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 549 ₴