Сильне просмаження нові враження!
Загальна інформація про улуну «Да Хун Пао Сильного обсмажування»:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» (大红袍, Da Hong Pao, Великий червоний халат) — легендарний і найдорожчий улун. Цей чай збирають на горах Уї, що є справжнім символом якості в Китаї. На цих горах силами природи створені унікальні та умови для вирощування листя чаю: кислий і глинистий ґрунт, а також вологий високогірний клімат.
На окрему увагу заслуговує назва цього чаю, оскільки саме воно викликає масу емоцій, під час першого знайомства. Як свідчать історичні записи монастиря Тян Сін Си, у 1385 р. в династію Мін, студент Дин Сянь, прямуючи на здання імператорських іспитів, отримав тепловий удар, й один із ченців монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно здавши іспит, і отримавши високу посаду Чжуан Юань (кіторою відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), прагнучи винагородити Будду за чудове виймання, Дин Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити Халатом ченця, який його вилікував. Але монах, як-от істинний 744, не прийняв такого високого дару. Тодіапрен розпорядився своїм червоним Халат, що росте, кущам чаю. Так і з'явилася назва Да Хун Пао — «Великий червоний халат».
Справжній «чистокровний» улун Да Хун Пао вартий величезних грошей і знайти його складно навіть у самому Китаї. Насправді чай, який називають Да Хун Пао — це насіння перших чотирьох кущів, які отримали цю назву. Але це не робить цей улун поганим — навпаки, смак, аромат і ефект цього легендарного чаю справедливо широко визнані далеко за межами Китаю.
У Улуна Да Хун Пао немає чітко визначеної системи виробництва — час проведення кожного етапу визначається майстром індивідуально та залежить від багатьох чинників. Помилка під час виробництва може зіпсувати всю партію.
Збирання: сировину збирають один раз на рік з 1 до 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листям.
Підв'язування: сировина розкладають на відкритому повітрі або в провітрюваному приміщенні тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вони втратили частину вологи та стали м'якими, придатними для подальшого оброблення.
Зминання та ферментація: Лист обережно мнут вручну (або у великих обертових барабанах) для того, щоб з нього виділили сік, а кисень потрапив всередину листа (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, і потім аркуш вирушає на обсмажування, яке руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмажування відбувається в гарячому котлі впродовж декількох хвилин.
Поздовжнє скручування.
Остаточне сушіння: робиться для того, щоб з листа пішла зайва волога та зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча (毛茶).
Відривання черенків: упродовж усього літа селяни відривають листочки від держака, сортують його та купажують.
Повільне прогрівання над вугіллям (Хун Бей 烘焙): це фінальна стадія виробництва вусних чаїв. Приблизно впродовж доби чай прогрівається в спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вуглеки впродовж усього часу кілька разів змінюються.
Фасування.
Смак і аромат напою:
Цей тип улуна «Да Хун Пао Сильного обсмажування» має просту форму сушеного чайного листя. Колір чайних листочків може бути зеленим, бурим або навіть коричнево-червоним. Колір напою чорно-каштан. Якщо чай заварюється кілька разів, то колір напою стає трохи світлішим, з'являється бурштиновий відтінок.
Запах цього чаю нікого не залишить байдужим, він змінюватиметься з кожною новою заваркою. Чай має чудовий, запашний, стійкий, багатий запах із наявністю легкої нотки ванілі та підсмажених горішків. Шанувальники напою також зазначають пряні та димні нотки в ароматі. Великий червоний халат має абсолютно унікальні ароматичні властивості, оскільки в ньому міститься величезна кількість природних ефірних олій. Аромат сухого чаю, аромат першого заварювання, аромат від посуду — усі вони мають свою власну родзинку. Не пошкодуйте часу та насолоджуйтеся всіма відтінками чарівного, обволікального аромату Да Хун Пао.
Легендарний Улун Да Хун Пао має насичений і багатогранний смак, поєднуючи в собі цілу палітру відтінків. Він так само змінює смак із кожним заварюванням, що створює відчуття, ніби ви п'єте різні сорти чаю. Великий червоний халат має м'який, ніжний, оксамитний і тривалий посмак. Напій абсолютно не гірчить, навпаки, остигаючи, набуває пронизливої солодкості та стає ще м'якішим і приємнішим.
Рекомендації щодо заварювання:
Попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття, не заварюйте улуни та пуери в одному й тому ж посуді.
Воду для заварювання треба вибирати м'яку, покупну або фільтровану.
Вода кип'ятиться до появи великих білих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути, приблизно з 95° до 85 °C.
Перша заварка триває 10-15 секунд, після чого зливається.
Подальші заварки не більш ніж 15-30 секунд зі збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати методом «проливання»).
Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одне заварювання 20-40 секунд
Обов'язково вдихайте аромат із посуду (з дна склянки або кришки гайвані), можна використовувати чашки для вдихання аромату (венсьєбей).
Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
Не рекомендується пити Да Хун Пао на голодний шлунок, позаяк це може викликати неприємні відчуття в шлунку.
Не рекомендується пити після 19.00, тому що може перешкодити засинанню.
Не рекомендується зберігати улунські чаї довше за 18 місяців, оскільки згодом вони перетворюються на ліки та підходять більше для виготовлення настоїв, ніж для чайних церемоній.
У домашніх умовах зберігати варто в пакеті, з якого максимально віддалено повітря (але не вакуум, інакше аркуш зламається). Пакет треба покласти в непрозору чайницю та поставити її в віддалене від запахів місце.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 250 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип смакового інгредієнта | Ваніль |
Тип чаю | Червоний чай |
Упаковка | Дерев'яна коробка |
Форма випуску | Листовий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 100 ₴