Знаменитий напівферментований улун Те Гуань Інь (Тігуанінь) у Піднібесний вважають бірюзовим чаєм. Щось середнє між зеленими та звичними нам чорними сортами. Назва перекладається як Богиня Милосердя (Залізна Бодхісатва Гуань Інь) і до цього напою китайці належать з особливою любов'ю і гордістю. Якщо перерахувати найпопулярніші сорти чаю в Китаї, Те Гуань Інь однозначно займе одне з перших місць. Крім класичного варіанту, є й інші різновиди. Наприклад, Гуаньїнь з Уї. Майстри експериментують, прищеплюючи гілки з одного куща іншому, куштують різний ступінь обсмажування тощо. Є дешеві чаї, є дорожче, з незабутнім смаком. Проте всі сорти історично єрошнями одного куща Гуаньїнь, родом із ведда Аньсі, провінція Фуцзянь.
Улуна, схожого на Тегуаньїнь просто немає, він особливий. Китайці називають його чаєм «п'яті смаків» і задумливе чаювання переконає вас у цьому. Від чашки до чашки смак наповнюється новими мотивами. Якщо, звісно, вистачить терпіння розпізнати всі тонкощі, адже для цього потрібно налаштуватися. А ще мешканці Піднібесний вважають, що якщо почати ранок із цього улуна, день буде наповнений гарними подіями. І тут немає жодної містики.
Заварювання проливанням:
Глиняний посуд для улунів або порцеляна;
Вода з температурою 90-95 °C;
Співвідношення сухої заварки 3-4 г на 100 мл води;
Перші проливання зливати через 10-15 сек., далі збільшувати час настоювання на 5-10 сек.;
Добре тримає смак упродовж 5-6 протоків.
Заварювання настоюванням:
Порцеляновий або скляний чайник;
Співвідношення сухої заварки — 3-5 г на 500 мл води з температурою 90-95 °C;
Прогріти окропом чайник, насипати чай, залити охололою до потрібної температури водою, закрити кришкою;
Дати настоятися 3-5 хвилин і розлити по чашках.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 250 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Форма випуску | Розсипний |
Інформація для замовлення
- Ціна: 549 ₴